Ι. ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΗ - Μ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Απόλυτη προτεραιότητά μας αποτελεί η διασφάλισή σας, βασιζόμενοι τόσο στην πρόληψη μέσω του σχεδιασμού του ορθού πλαισίου ενεργειών, όσο και κατά την δικαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων σας. Ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες σας με εξατομικευμένες συμβουλές και προτάσεις.

Εμπορικό Σήμα θεωρείται κάθε σημείο επιδεκτικό γραφικής παραστάσεως, ικανό να διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας επιχειρήσεως από εκείνα άλλων επιχειρήσεων.

Μπορούν να αποτελέσουν σήμα ιδίως οι λέξεις, τα ονόματα φυσικών ή νομικών προσώπων, τα ψευώνυμα, οι απεικονίσεις, τα σχέδια, τα γράμματα, οι αριθμοί, οι ήχοι, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών φράσεων, το σχήμα του προϊόντος ή της συσκευασίας του.

Ως σήμα θεωρείται και ο τίτλος εφημερίδας ή περιοδικού.

Τα εμπορικά σήματα ισχύουν στην Ελλάδα για 10 χρόνια από την ημερομηνία της κατάθεσής τους. Η ισχύς τους όμως μπορεί να παραταθεί εφόσον ανανεώνεται ανά δεκαετία.

Το εμπορικό σήμα αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης σημασίας και ο μόνος τρόπος να προστατευθεί είναι να καταχωρηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το γραφείο μας ασχολείται, ήδη, με την προστασία άνω των 500 σημάτων.

Αναλαμβάνουμε τις υποθέσεις εμπορικών σημάτων όλων των κατηγοριών, Ημεδαπών ή Αλλοδαπών, Συλλογικών, Κοινοτικών και Διεθνών:

 • Κατάθεση σημάτων.
 • Παρακολούθηση και ανανέωση της ισχύος τους.
 • Εκπροσώπηση σε πιθανές αντιδικίες και προστασία σημάτων από προσβολή τους
 • Διεξαγωγή έρευνας για τη διαπίστωση της πιθανότητας αποδοχής ονομασιών ως εμπορικά σήματα.
 • Καταχώρηση μεταβιβάσεων σημάτων, αλλαγών επωνυμίας ή έδρας του δικαιούχου τους κ.λπ.
 • Μετάφραση τεχνικών και άλλων απαραίτητων εγγράφων  • Ενδεικτικό Πελατολόγιο

   Ενδεικτικό Πελατολόγιο

   Το πελατολόγιό μας διακρίνεται για τις πλέον αξιόλογες και γνωστές εταιρείες (π.χ. Χαλυβουργία Ελλάδος ΑΕ, Εκδόσεις Λυμπέρη, Optical Παπαδιαμαντόπουλος ΑΕ) και αλυσίδες λιανικής (π.χ. FRESH LINE, Galerie Tsangarakis, εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΧΟΝ, ZIO PEPPE, COFFEE TIME, Mπουκέτο Μπαλόνια, Focus-On), αλλά και από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, καθώς και από μεμονωμένους δικαιοδόχους και ιδιώτες πελάτες. Ενδεικτικό πελατολόγιο: Fresh Line AE, Χαλυβουργία Ελλάδος ΑΕ, Ομιλος εταιριών Αντωνίου Λυμπέρη, Πυραμίς Mεταλουργία ΑΕ, Multibeton, Τecnotherm, Kλιάφας ΑΕ, Εκπαιδευτικός Ομιλος ΑΧΟΝ ΑΕ, Rebecca Blu, Zio Peppe-Pizza al metro, Mπουκέτο Μπαλόνια, Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, Ντερλικατέσεν, Patafritas, Alfa Cleaners, Ηρακλής (ποδοσφαιρική ομάδα), Elisabeth, Μobiak AE, Λάλιζας ΑΕ, Αλλαντοβιομηχανία Παντέρη, Χρυσοβιτσιώτης ΑΒΕΕ, Optical Παπαδιαμαντόπουλος ΑΕ, Ιατροί κατ΄οίκον, Thermoil ΑΕ, Franchise Business Serviceς, Water Shop, Maistrali Safety και πολλές άλλες εταιρίες.
  • Συνεργάτες

   Συνεργάτες

   To Γραφείο μας διοικείται από μια ισχυρή ηγετική ομάδα αποτελούμενη από υψηλής στάθμης επαγγελματίες με μακρά ουσιαστική νομική εμπειρία. Η ηγετική ομάδα αποτελείται από στελέχη επί μακρόν αφοσιωμένα στην εταιρία τα οποία διαμόρφωσαν το γραφείο μας και την στρατηγική του. Η στελεχιακή ομάδα μας διαθέτει ένα ισομερές φάσμα ηλικιών και εμπειρίας στο οποίο τα εμπειρότερα μέλη της λειτουργούν συμπληρωματικά προς νεώτερους δυναμικούς επαγγελματίες, διαμορφώνοντας μια ισχυρή ομάδα. Η ηγετική ευθύνη στο γραφείο μας αποτελεί άσκηση συναδελφικότητας και δέσμευση για την επιδίωξη κοινών στόχων και την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων διατηρώντας ταυτόχρονα ομαδικό πνεύμα συλλογικότητας και κοινής προοπτικής. Οι επικεφαλείς του γραφείου μας είναι: Ιφιγένεια - Παναγιώτα Καρπουζάκη Μαργαρίτης Θεοδώρου
  • Φιλοσοφία

   Φιλοσοφία

   Προτεραιότητα του Γραφείου μας αποτελεί η διασφάλιση των πελατών μας, βασιζόμενοι τόσο στην πρόληψη μέσω του σχεδιασμού του ορθού πλαισίου ενεργειών, όσο και κατά την δικαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων τους.
  • Δραστηριότητες

   Δραστηριότητες

   Οι δραστηριότητες του γραφείου μας, σε συνδυασμό τόσο με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας, όσο και με το πελατολόγιό μας και την εμπειρία μας, έχουν καταξιώσει το έργο μας, παρέχοντας πλήρες φάσμα νομικών υπηρεσιών, τόσο σε επιχειρήσεις, όσο και σε ιδιώτες. Ειδικά, στο χώρο της δικαιόχρησης (franchising) θεωρούμαστε το πλέον εξειδικευμένο γραφείο και το μοναδικό στην Ελλάδα που παρέχει πλήρεις υπηρεσίες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καθιέρωση της σχετικής νομολογίας στη χώρα μας. Επιπλέον, οι συνεργασίες που διαθέτουμε τόσο καθ' όλη την επικράτεια, όσο και διεθνώς μας δίνουν την δυνατότητα να καλύπτουμε και γεωγραφικά τις ανάγκες των πελατών μας.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

  Law Offices

  Λ. Αλεξάνδρας & Καβάσιλα 9

  Αθήνα, 11473

  Τ 210 64 23 250, 210 64 31 315

  F 210 64 31 316

  ikarp@otenet.gr

  Find Us

  Our Mission

  Απόλυτη προτεραιότητά μας αποτελεί η διασφάλισή σας, βασιζόμενοι τόσο στην πρόληψη μέσω του σχεδιασμού του ορθού πλαισίου ενεργειών, όσο και κατά την δικαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων σας. Ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες σας με εξατομικευμένες συμβουλές και προτάσεις.